Loveorganik

Loveorganik
Loveorganik organik yaşam ürünleri

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Neden Organik Kozmetik?

Organik kozmetik, içeriğinde hiçbir şekilde zararlı kimyasal bulunmayan, üretim aşamasından paketleme aşamasına kadar bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenip sertifika verilen ürünlerdir. Sertifikalı organik ürünler cildimize ve vücudumuza yapılan uzun vadeli yatırımlardır.

Kullandığımız kimyasalların tümüne içinde yaşadığımız şartlar itibariyle veda edebilmemiz maalesef ki pek mümkün değil. Sürekli kullandığımız deterjanları, parfümleri hayatımızdan çıkartamıyoruz.  ADSL’i, cep telefonlarını ve 3G'yi kullanmadan yapamıyoruz. En azından vücudumuza sürdüklerimizin %100 sağlıklı olduğundan emin olalım. Günlük hayatımızda tükettiğimiz gıdalardan sonra vücudumuzun en çok etkileşim içinde olduğu maddeler genellikle kozmetik ürünleri. Günlük kullanım esnasında olumsuz etkileri çok fazla görülmese de uzmanlar uzun yıllar boyunca aynı etken maddelere maruz kalan insanların çok ciddi sağlık problemleriyle karşılaşacağını belirtiyorlar.

 Bu noktada dikkat edilmesi gereken ise doğal kozmetik olarak reklamları yapılan birçok ürünün aslında birçok sentetik madde içerdiği gerçeği.. Bir kremin ya da şampuanın Hindistan cevizi özü veya zeytinyağı gibi doğal bir madde içeriyor olması, o ürünün sentetik maddeler içermediği anlamına gelmez. Bir ürünün organik kozmetik sertifikasına sahibi olabilmesi için organik olmayan hiçbir kimyasal madde içermemesi gerekir. Bu nedenle kozmetik ürünler alınırken, ürünün sahip olduğu sertifikalar kesinlikle incelenmelidir.

Kozmetik ürünlerin daha güzel kokması, raf ömrünün uzun olması, cildi daha yumuşak hissettirmesi, çok daha fazla köpürmesi gibi birçok nedenden ötürü kozmetik sektöründe birçok sentetik madde yasal veya yasal olmayan yollarla sürekli kullanılmaktadır. Bu maddelere uzun süre maruz kalınması ise beraberinde astım, cilt sorunları, cilt kanseri, göğüs kanseri, bağırsak kanseri gibi birçok soruna neden olabilmektedir. Ülkemizde maalesef bu konuda denetim çok fazla olmasa da özellikle Avrupa ülkelerinde bu alanda çok ciddi çalışmalar yapılmaya başlanmış durumdadır.
Organik kozmetik ürünleri alırken, ürünün sertifikasının olup olmadığını sorgulamak bu açıdan oldukça önemlidir. Özellikle kozmetik ürünlerde sertifikanın yanında ayrıca bir de ürün kodu bulunmaktadır ve bu kod ile ürününüzün gerçekten sertifika sahibi olup olmadığını sorgulamanız mümkündür.


Unutmayalım ki organik ürünlerin hiçbiri paraben, dioxin, benzyl, sodyum lauril sulfat, parafin, formalheid tipi kimyasallar, sentetik koku ya da boyalar içermiyor. Ürünlerin üzerinde organik yazabilmesi için üretim koşulları, içerikleri ve ambalajlanmasına kadar olan tüm üretim sürecinin de onaylanması gerekiyor. Bu sertifika bu ürünlerin hammaddelerinde kullanılan gübreden ambalajının geri dönüşümlü oluşuna kadar tüm prosesin onaylandığı anlamına geliyor.

İnternet ortamında en kapsamlı Organik kozmetik ürünlerine loveorganik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder