Loveorganik

Loveorganik
Loveorganik organik yaşam ürünleri

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Bir Ürünün Organik Olduğu Nasıl Anlaşılır?


Doğal ürün tüketimi bir trend olmaya başladığından beri bu trendi ticari bir fayda olarak kullanmak isteyen pekçok firma birçok ürünü, üzerinde gerçekten organik prosüdürüne uymadığı halde “% 100 organiktir” ibaresi ile piayasaya sürüyor. Firmalar özellikle bitkisel ürünlerde kullandıkları bitkileri zaten doğadan topladıklarını ve doğadaki herşeyin de organik olduğunu belirtiyorlar. Üretimde zorunlu olarak kullanılan yardımcı kimyasal maddelerin de organik yönetmeliğine uygun ve dikkatle seçilmesi gerektiği gerçeğini görmezden geliyorlar.

Kozmetik, deterjan, tekstil, gıda, bitki, mobilya, mimari malzemeler, hangi sektördeki organik ürünü kullanırsanız kullanın bir ürünün organik olabilmesi için toprağından üretimindeki son aşamaya kadar her adımının organik yönetmeliğine uygun olarak hazırlanması gerekiyor.

Organik hammadde öncelikli şarttır. Bununla birlikte organik bir ürün, sentetik maddeler içermez. Koku maddeleri, silikon, koruyucular, paraben, dioxin, benzyl, sodyum lauril sulfat, parafin, formalheid tipi kimyasalların hiçbiri içeriğinde bulunmaz.
Uluslararası sertifikasyon kuruluşları, üretimin başından sonuna kadar denetim ve araştırmalar yaparak ürünü, organik olduğunu belirten bir sertifikayla belgelendirirler. Tüketicinin ürünü alırken dikkat etmesi gereken nokta, ürünün denetleme kurumlarının verdiği “organik” ibareli ve sertifika numarası yazılı bir etikete sahip olup olmadığıdır.


Organik ürünlerin ambalajları da %100 geri dönüşümlü olmak zorundadır.

Gönül rahatlığıyla organik ürünlere ulaşmanız için en kısa yol loveorganik.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder