Loveorganik

Loveorganik
Loveorganik organik yaşam ürünleri

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Neden Organik Kozmetik Ürünleri Kullanmalıyız?

Vücudumuza ne sürersek aslında onu bir bakıma “yemiş” de oluyoruz. Çünkü cildimize sürdüğümüz her şey, cilt tarafından emiliyor ve kana karışıyor. Kozmetikler her kullanımda dolaşım sistemine girer. Spreyler, parfümler ve pudralar solunum yoluyla, dudak ürünleri yutularak, göz çevresi için pazarlanan ürünler de o bölgedeki ince deri ve mukoza tarafından emilerek… Kullandığınız kozmetik ürünlerinin %60’ı cildimiz tarafından emilerek dolaşım sistemimize karışır. Araştırmacılar kadınların cildinin her yıl kullanılan ürünler nedeni ile 2kg kimyasal emdiğini ortaya koymuştur. Bu yüzden organik kozmetik kullanmak demek, sağlığımızı da korumak demek.

Örneğin şampuan ve sabunlarda zengin köpük, temizlik kokusu ve uzun raf ömrü genellikle yüzey-aktif sentetik kimyasallar tarafından sağlanıyor. Kozmetik ürünlerde kullanılan nemlendiriciler çoğunlukla petrol türevi jelatin benzeri bir madde olan petrolatum gibi kimyasallar içerir, aynı kremlerde kullanılan ve cilde kadife gibi bir yumuşaklık veren silikon bazlı dimethicone gibi.

Yağlayıcılar, nemlendiriciler, koruyucular, antioksidanlar, farmasatik ajanlar, polimerler, boya ve koku verici maddeler, karışımı homojenleştirici, koyulaştırıcı özellikleri olan ve yaklaşık % 80 i sentetik bazlı maddeler kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Bu tür sentetik kozmetik katkı maddelerinin bazılarının uzun süreli temas sonrasında astım, alerji, cilt döküntüleri ve cilt, meme, rahim ve yumurtalık kanseri riski oluşturduğu tesbit edildiği için bu konu son yıllarda tüm dünyada sağlık kuruluşları ve tüketici organları tarafından mercek altına alınmıştır.
Günümüzde gerçek organik bitki ve hammadde karışımları sertifikasyon ve diğer denetimlerden geçerek onaylanmaktadır. Bebek ve insan sağlığına yan etkileri olmayan organik üretim teknikleri uygulanmış ürünlerin kullanımı çok önem kazanmıştır.
Yanısıra organik kozmetik ürünlerinde kullanılan hammaddeler cilde yarar sağladığı gibi aynı zamanda tüm vücut için de yarar sağlar.  Örneğin, içerikleri baharatlı ürünler cildimiz tarafından emilince, rahatlatıcı bir his yaratır, duyuları harekete geçirir. Alüminyum bazlı ürünler yerine, mineralli makyaj malzemeleri kullanıldığında daha az kullanarak daha başarılı bir görünüm elde etmek mümkün olur. Çünkü bunlar diğerlerinden daha konsantredir. Yani daha az kullanımla, hem daha güzel hem daha sağlıklı görünülebilir. 

Özellikle alerjik bünyesi olanlar, güneşten zarar görmüş bir cilde sahp olanlar için organik ürünler idealdir. Organik kozmetik ürünlerin içeriklerinden ötürü alerjik reaksiyona sebep olma ihtimali yok denecek kadar azdır. Öte yandan bilhassa hasar görmüş ciltlerde organik ürünler çok başarılı sonuçlar vermektedir. Neticede her şey gibi cildimiz de doğadan geleni sevmektedir.

Yüzümüze, vücudumuza sürdüğümüz her şeyi cildimiz emiyor. Bu yüzden sağlıklı olmak için sadece yediğimize içtiğimize değil, kullandığımız kozmetiklere de dikkat etmeliyiz. Organik kozmetik kullanmalıyız çünkü geleneksel kozmetikleri kullandığımızda içindeki kimyasal maddeleri vücut atmak için o kadar uğraşıyor ki, gençleşmek için sürdüğümüz o kremler farkında olmadan aslında yaşlandırıyor. Doğa o kadar zengin ki her kozmetik ürününün organiği olabilir. Doğada her derdin bir devası var. Bitkilerin renginden, kokusundan, özelliğinden, dokusundan faydalanarak her ürün yapılabilir. 


Alman Logona ve Sante kozmetik ürünleri de tamamen organik bitkisel üretim ile sağlıklı güzelliği vaadediyor. Bu ürünlere loveorganik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder